Na een heerlijke vakantie, komt altijd weer de tijd dat je weer aan de slag (werk) moet.

Jeanette naar de bank waar ze niet heel erg veel zin in had, en ook te horen kreeg dat een directe collega ontslag had genomen, wat weer de nodige impact gaat hebben op haar werk πŸ™ En ik met de nodige klussen op de property waaronder de voorbereidingen van mijn 50ste verjaardag en het aansluiten van de stroom naar de garage. Allereerst moest ik wat gaan doen aan onze waterpomp bij de ven. Iedere keer als we die gigantische regen buien hebben, komt de pomp onder water te staan, en werkt dan dus niet meer. We gebruiken deze pomp om water op te pompen naar een tank bij ons huis, wat we dan weer gebruiken voor het toilet, water geven tuin, auto wassen etc. Afijn de pomp moest een stuk van de grond, en zo droog mogelijk blijven. Ik had nog wat oude boomstammen liggen, die goed voor deze klus gebruikt konden worden. Dus m’n auto volgeladen met gereedschap een thermoskan thee mee genomen, op naar de ven. Het was een een heerlijke winterdag met een heerlijk zonnetje perfect om te klussen. Gelukkig kwam m’n draadloze gereedschap hier goed van pas, niet veel stroom te vinden bij de ven πŸ™‚ Nog wat oud golfplaat metaal (waar ik nog een gigantische hoeveelheid van heb liggen) gebruikt voor het dak, en het resultaat mocht er zijn, en het pomphuisje heeft de eerste regen buien al weerstaan, dus mag niet klagen.

Verder moest er ook nog stroom naar de garage getrokken worden (interne bedrading was al gedaan). Die hield in een greppel graven van ruim 25 m, had dit al vele malen uitgesteld, maar moest het toch gaan gebeuren. Het eerste stuk was het lastigste tussen wat palmen (wortels), en de watertank waar niet echt heel veel ruimte was. En dan moest ik erg uitkijken wat er lagen daar al verschillende elektriciteit kabels en waterleidingen begraven πŸ™ Verder moet je weten dat de grond hier keihard is, waar je met een schep niet ver komt, maar met een pikhouweel kom je een heel eind. Afijn naar een dag of 2 zwoegen zat de greppel er in, zonder ook maar een kabel of leiding stuk te hebben geraakt. Dit was de reden dat ik alle hulp die was aangeboden had afgeslagen, ik heb namelijk liever zelf dat ik de boel kapot maak, dan kan ik dat alleen mezelf kwalijk nemen en niemand anders. Met de hulp van Jeanette (want die had een rooster vrije dag) de water leidingen
(want ik wil ook water hebben in de garage) en de elektriciteit kabels er ingelegd. Mijn maat van het voetballen is elektricien (sparky zoals ze die hier noemen), en die kwam de stoppen kast aansluiten, want ik weet zelf niet helemaal hoe dat volgens de Australische regels moet.

Hij wilde er geen geld voor hebben en zei dat dit alvast mijn verjaardags cadeautje was, gouwe gozer. Nu zal er dus genoeg stroom moeten zijn voor de 5 koppige band die zal gaan optreden op mijn verjaardag.

En dan als laatste, moest ik een stuk grond gaan vrij maken waar auto’s kunnen parkeren. We hebben aardig wat mensen uitgenodigd, en we willen voorkomen dat er auto’s s’avonds in het donker het terrein op komen ivm de honden die daar vrij lopen. Dus op pad met m’n grasmaaier, extra benzine een kettingzaag Β en een pikhouweel:-) Was een gigantische klus, maar heb een groot stuk grond vrij gemaakt , waar een hoop auto’s terecht kunnen. Nu nog wat licht aan brengen (d’r ligt al stroom) en wat bordjes zodat de mensen weten waar ze heen moeten. Er zullen ook verschillende mensen blijven overnachten die zelf hun caravan of tent mee nemen, ik heb diegene aan geraden om wat vroeger te komen zodat ze op kunnen zetten in daglicht. Nog effe een foto van ervoor en na het gedane werk, altijd leuk.