Voor degen die mij kennen, weten dat ik de band DEVO al sinds mijn jeugd verafgood. En als het ook maar even mogelijk was om ze live te zien, ik die kans niet voorbij zou laten gaan.

Ik heb ze voor het eerste gezien in Carre in Amsterdam toen ik een jaar of 16 was, en nog een keer in Amsterdam, maar dat was het, DEVO was niet heel erg populair in Nederland.

Ik heb ze voor het eerste gezien in Carre in Amsterdam toen ik een jaar of 16 was, en nog een keer in Amsterdam, maar dat was het, DEVO was niet heel erg populair in Nederland. Dat is niet het geval in Australië  waar echt iedereen ze kent, onder meer van het nummer “Whip-it”wat een grote hit hier is geweest. Ze DEVO1blijven op treden hier in Australië  en dus ook nu weer, op verschillende locaties en de voor ons dichtst bijzijnde locatie was in een wijngaard (Sirromet) vlak onder Brisbane. Aangezien mijn maatje Kenny in de Gold Coast woont, en wat niet veel meer dan een half uurtje van de wijngaard was, verbleven we bij hun dat weekend. Nu was er dat bijkomend kleine probleempje dat ik mijn been had gebroken, en op krukken liep. Geen probleem want DEVO1Jeanette had hier eerder een oplossing voor gevonden toen ik net een knie reconstructie had gehad en we ook kaartjes hadden voor een muziek festival. Je huurt dan gewoon een rolstoel, een schitterende oplossing omdat je dan ook niet meer in de rij hoeft te wachten, en je de betere plekjes krijgt toe gewezen en dat is mooi mee genomen. Tot mijn verbazing vond Ken het ook erg entertaining, het is tenslotte niet iedereen z’n smaak, maar ze maakte DEVO1er een geweldige show van, de laatste keer dat ik ze zag in Sydney (en ik dacht dit is de laatste keer dat ik ze zie) leken ze toch wel een beetje op gebrand. Gelukkig was hier nu geen sprake van ze gaven een geweldige show, waar ik met volle teugen van zat te genieten. De volgende act was the Simple Minds, wat niet slecht was, DEVO1maar ik kwam toch echt voor het optreden van DEVO, en met mij geloof ik een hele boel andere. Het mooie van dit optreden was dat je een CD kon kopen na afloop van het concert wat je net had gezien, dit is nieuw, maar wat een schitterend idee. Je moest effies wachten omdat de CD natuurlijk gebrand moesten worden, maar dat was het wachten wel waard, kan je vertellen dat ik er al verschillende keren naar heb geluisterd, en je inderdaad de interactie van de band met het publiek herkent, schitterend. En tot slot een (hele) korte impressie van het optreden van DEVO. (Mocht je meer willen zien zoek dan op YouTube naar “DEVO day on the green”)