Hallo daar, weer effies stil geweest on ons blog, dat betekend niet dat we hebben stil hebben gezeten, integendeel er is weer een hoop gebeurd en gedaan. Onder andere heb ik een drainage (afwatering ?) aangelegd aan de voorkant van het huis

Dit was me al vele malen aangeraden door de termieten man. Dit is ongedierte specialist die het huis beveiligt en controleert tegen termieten een keer per jaar. Je kan je niet veroorloven om dit niet te doen waar we nu wonen, want het is een kwestie van tijd en je huis is opgevreten door termieten. Afijn, als we hevige regenval hebben gehad bleef er altijd een hoop water staan aan de voorkant van het huis, het had de nodige tijd om op te drogen, omdat het water niet weg kon. Nu die vochtige grond is een trekpleister voor termieten, dus vandaar het advies om hier om wat te doen. Weer zo’n klus waar ik niet echt op te wacht zat, want dit betekende een greppel van een slordige 30m met de hand te graven, in de loei harde grond hier. Uiteindelijk toch aan begonnen, al was dit vorig jaar. Was weer een monsterklus, en heb het graven in verschillende dagen moeten volbrengen, was gewoon te zwaar.

Ik kon in dit geval niet echt graaf machinerie gebruiken omdat er al bestaande water en elektriciteit leidingen in liggen. Maar niet getreurd ook met de hand graven krijg ik het wel voor elkaar om de bestaande leidingen kapot te krijgen SHIT !!! Gelukkig was het een water leiding en geen elektriciteit leiding. Heb door de jaren al geleerd dat deze dingen gebeuren dus heb ik altijd reparatie spullen liggen om het een ander te repareren.

Afijn na dit te hebben gerepareerd en het water weg gezakt was, verder gegaan met leggen van de waterpijp en de drie putjes die het water op moeten vangen. Toen dit allemaal lag, nog effies getest of er water aan de andere kant uit kwam, en dat was het geval. Moest er wel een hoop water ingooien voordat uiteindelijk water uit kwam. Denk niet dat de waterpijp erg waterpas ligt, maar dat is niet erg als het uiteinde van de pijp maar onder de water-lijn ligt van de achterkant van het huis. Toen alles weer dichtgooien en egaal maken, je blijft zand aan het verschuiven 😉

En nu maar afwachten voor wat regen, en dat duurde maanden zoals al vermeld, maar eindelijk werd er dan toch wat regen voorspelt, nou ik kon niet wachten hoe mijn nieuwe met bloed en zweet gegraven drainage zou gaan werken. Dat viel behoorlijk tegen……… Binnen 5 minuten liep alles gewoon weer over/vol zoals dat normaliter gebeurd. Hoe kan dat nou, ging er door mijn hoofd, d’er moet ergens een verstopping zitten. Dus het uiteinde van de regenpijp gecontroleerd, maar daar kwam een straal van 900 mm wijd water uit, dus geen verstopping. Der kwam gewoon teveel water uit de lucht in verhouding wat de regen pijp kon wegwerken. Nu moet ik zeggen deze bui was extreem meer dan 100mm in een half uur. Desalniettemin was ik toch teleurgesteld, maar toen de regen stopte duurde het niet lang voordat al het water (wat normaal een lange tijd blijf staan) weg was gespoeld, dus was al dat werk toch niet helemaal voor niets geweest.

Hieronder ook nog wat video’s van deze tropische regenbui, een paar weken daarna, werden we verrast door een hagelbui die regelrecht uit de hel kwam, hier meer over in de volgende blog.