Laatst zat een maat van het voetballen me te vertellen dat ie soms lokale vriend hielp met het abseilen.

Zijn vriend heeft 23 jaar in het leger gezeten en runt nu een adventure bedrijf (Motivational Outdoor Recreational Experiences (M.O.R.E.)), die zich specialiseert in het rots klimmen. en abseilen. Hij helpt met het securen (beveiligen van het touw waar aan afgedaald wordt), en instrueert de personen tijdens het afdalen om de juiste technieken te gebruiken. Het mooie is dat hij mensen over hun angst heen praat, terwijl hij er met geen haar op z’n hoofd over denkt om zelf af te dalen 🙂 Afijn hij vertelde me dat ze soms mensen te kort hebben, waarop ik aanbood om eventueel te assisteren.

Ik heb redelijk wat abseilen gedaan in dienst, en ook regelmatig in de Belgische Ardennen als we weer eens een adventure weekend aldaar hadden, dus dit leek me wel wat. Het is allemaal wel een tijd geleden maar ik zou dat toch weer snel op moeten kunnen pakken dacht ik. En dus belde Dave (voetbal maat) me een week gelden op of ik nog interesse had, waarop ik volmondig ja had gezegd. En dus heb ik samen met Dave 2.5 dag kinderen (13/14 jaar) van een school in Armidale helpen abseilen en werd daar nog voor betaald ook. Kan je zeggen dat hier erg van heb genoten, niet makkelijk want het gros vond het toch erg eng, zeker toen ze van hoogste rots (43m) naar beneden moesten gaan. Er waren er een paar die tranen met tuiten huilden maar het grootste gedeelte hebben we toch redelijk goed na beneden gekregen. Dit abseilen gebeurde in Nymboida waar veel van dat soort activiteiten plaats vinden rafting, kayaking enz. omdat de omgeving zich er zo voor leent. Ik heb deze plaats al verschillende keren vermeld in mijn blog, en dat is om dat het zo’n schitterende omgeving is. Afijn zoals al eerder vermeld heb erg genoten van het hele gebeuren, en met een beetje geluk krijg ik misschien nog wat  web design werk van ‘m ook, dus kan niet klagen !

Op een van die dagen dat ik met het abseilen bezig was was ook de zonsverduistering in de ochtend. Waar wij zijn kregen we niet de algehele zonsverduistering te zien daar moest je in het verre noorden zijn, maar er was genoeg te zien om te bemerken dat het opeens duisterder werd. Jeanette heeft nog snel een poging gewaagt om met haar telefoon dit vast te leggen. En ik moet zeggen dat is haar redelijk gelukt als in ogenschouw neemt de techniek waar ze mee moest werken (foto camera van een telefoon). Tot zover…………..