Eindelijk was het dan zover op 22 mei werd onze Fire Brigade 50 jaar. We zijn er allemaal erg druk mee geweest, en de grote dag was dan eindelijk gekomen, zou het allemaal goed lopen ? Er was een hoop werk verricht om de brigade er netjes uit te laten zien, maar het is en blijft een schuur dus op een gegeven moment houdt het op. We hadden verschillende kranten aan geschreven om ze op de hoogte te brengen van de gebeurtenis. Verschillende kranten (Daily Examiner en de Clarence Valley Review) hebben dan ook verslag gedaan van het evenement. Ook hebben we bedrijven (transport en dergelijke) aangeschreven om ook die op de hoogte te brengen, waarvan we nog een aantal donaties hebben ontvangen die erg welkom waren zoals je begrijpt. De dag was een groot succes, ondanks het feit dat er misschien wel wat meer mensen van de community hadden kunnen komen. We hadden ieder geval genoeg hoge piefjes (lokale gemeente, regering, afgevaardigde van het hoofd van de Fire brigade, enz.) die graag een woordje wilde doen. Ook was er een TV ploeg (NBN news) om het een en ander te verslaan, wat betekende dat we zelfs op TV waren te zien die avond. Je moest wel effe niet met je ogen knipperen anders miste je de voledige 22 seconden ;-). Als je erg goed kijkt kan je mij (met rode bretels) en Jeanette (achterin) ook nog zien, maar dan moet je wel heel erg goed kijken !

Al met al was het een geslaagde dag wat onze captain Ian slapeloze nachten had gegeven, de “sausage sizzle” (BBQ) had ook goede aftrek, ik geloof dat ik op dit moment als vaste BBQ man ben gebombardeerd, we hebben weer heel wat kilo’s worstjes gebraden.

Je kan merken dat het bijna winter is (1 Juni), ondanks dat het lekker overdag is koelt het s’avonds al aardig af, we hebben zelfs al een keer moeten krabben. We hebben dus al weer een paar keer de kachel aan gehad. Verder zijn we afgelopen weekend effies naar Tony & Lisa geweest. Tony woont naast een grote hout zagerij en had een mooi stuk (slap) mahonie voor me geregeld. Ik had hem verteld dat ik een grote bar buiten ging bouwen en op zoek was naar een mooi stuk hout. Nu dat is dus gelukt een schitterend rood kleurende stuk hout wat niet te tillen is, en wat schuur werk nodig heeft. Hij heeft me ook nog een 2de stuk gegeven waar ik een andere functie voor heb. Het hout moet nog wel een maand of 6 drogen, maar ik wil de bar klaar hebben wanneer we ons jaarlijkse Oktoberfest gaan houden dus ik moet nog effies kijken hoe ik dat ga doen. Ondanks het Oktoberfest nog effies eg is wordt er door de lokale bevolking al aardig over gesproken, dus we kunnen nog wel wat menen verwachten deze keer 😉

We hebben ook onze reis naar Nederland geboekt, we vliegen met Lufthansa en Qantas via Frankfurt en München, wat niet de snelste route is maar wel een van de meest financieel aantrekkelijkste. Alhoewel we er vandaag achterkomen dat de Credit kaart betaling was gecanceld voor nog onbekende redenen. Volgens Lufthansa is alles betaald, dus wie weet is het wel gratis ? Alle gekheid op een stokje we gaan dit toch maar wel effe uitzoeken, we willen niet de “verrassing” hebben dat we niet vliegen omdat de tickets niet zijn betaald.

Ik rij zo naar de Gold Coast om Wim op te halen en dan naar Ken te gaan om vanavond de eerste wedstrijd van de “State of Origin” (rugby) te gaan kijken, Er komen zo’n man 12 man dus dat wordt wel wat.