3 Jaar is het al weer, dat we hier in ons stukje bos wonen, waar blijft de tijd ? Ondanks we nog steeds af en toe behoorlijke regen buien hebben begint alles toch een beetje op te drogen.

Er lag zoveel water overal dat er zelfs kikkervisjes in de plassen leefde ! Afijn het weer is weer wat normaliter, wat inhoud dat het weer lekker heet is. Het nieuwe voetbalseizoen is weer in aantocht dus de hoogste tijd om weer wat aan de fitheid te werken. De velden zijn nog zo nat dat daar niet op gespeeld mag worden dus zijn we dit weekend onze eerste training sessie maar op het strand (Minnie Water) begonnen. Het viel niet mee, d’r moet weer een hoop gebeuren om dit oude lijf weer een beetje fit te krijgen 🙁 Desalniettemin was een leuke ochtend en leuk om alle spelers weer te zien.

Een week eerder toen we met de honden ook naar het strand waren geweest hebben we de kinderwagen weer eens uitgetest. Na een eindje te hadden gelopen kon je al aan de 2 oudjes (de honden wel te verstaan) merken dat het wel weer genoeg voor ze was en dus hadden we ze in de kinderwagen gezet. Tyson was nog wat onwennig maar op een gegeven moment vond ie het best, Champers daarentegen heeft van het moment dat we hem in de bagage ruimte van de kinderwagen hadden gezet geen vin verroert, hij vond het heerlijk om zo rond gereden te worden, schitterend 🙂

Met onze groentetuin gaat het goed, alleen met al die regen is er bijna niet tegen het onkruid aan te vechten, waar komt het in godsnaam allemaal vandaan. In ieder geval hebben we dit jaar voor het eerst van onze passie vruchten kunnen genieten, ze waren heerlijk, al hadden het er wel wat meer kunnen zijn. Hopelijk hebben we er volgend jaar meer. Ook onze zonnebloemen deden het goed dit jaar, en dat vonden de King parrots (koning papegaaien) ook en hebben onze complete
voorraad zonnepitten verorberd. Jammer maar dat hoort er nou helemaal bij als je in de bush woont, maar eens gaan kijken of ik de over de hele groentetuin een groot net kan spannen om zo toch wat van onze oogst te kunnen redden. King parrots zijn schitterende papegaaien en we vinden het dan ook niet zo erg dat ze onze voorraad zonnepitten hebben opgegeten. De King parrots hebben een partner voor het leven, en je ziet ze daarom altijd in paartjes. Het mannetje is de mooiste gekleurde, klik hier voor nog meer foto’s van deze wonderschone papegaai.

En dan als laatste zijn van de week de bakstenen gebracht die we nodig hebben om het washok (laundry) te gaan bouwen. Ik vond bij toeval toen ik stond te wachten op m’n auto die een APK keuring onderging een bakstenen fabriek. Ze hadden wat demonstratie muurtjes gemetseld om te laten zien wat voor soort bakstenen ze in hun arsenaal hadden. Laat daar nu ook onze bakstenen bij zitten, das was mazzel en dus van de week 1000 baksteen besteld. Omdat ze nog wat hadden staan, en ze ze dus niet hoefde te bakken (wat 6 weken duurt), kreeg ik ze nog een stuk goedkoper ook, dus dat was mooi meegenomen. Afgelopen donderdag werden ze dus afgeleverd, nadat ik had verkondigd dat de grond hard genoeg is en er geen gevaar zou zijn dat de vrachtwagen vast kwam te zitten. Niet was minder waar, en na het uitladen zat de vrachtwagen behoorlijk vast, wat een voor schut zeg. Ik had dit totaal niet verwacht we hadden hier een aantal maanden gelden nog grote beton trucks gehad. Helaas had de regen van de afgelopen weken ervoor gezorgd dat er toch een aantal plekken behoorlijk zacht waren geworden. Afijn na wat gepiel met wat planken en zand hebben we dan toch de vrachtwagen weer vrij gekregen, wat een pak van m’n hart was.

Tot zover……..